راهنمای تالار عروسی
سرآغاز زندگی مشترک جشن عروسی است. یک جشن باشکوه، میتواند آغاز یک زندگی عاشقانه و توأم با آرامش باشد. پس برای چنین مراسمی باید یک برنامهریزی دقیق داشته باشیم و به بهترین شکل ممکن آن را برگزار کنیم.
در ابتدا بهتر است به نحوه برگزاری مراسم و کم و کیف آن بپردازیم:
· اینکه قرار است عروسی ما در چه ابعادی برگزار شود.
· چه تعداد مهمان دعوت خواهند شد و بهترین گزینه برای برگزاری چنین جشنی کدام است.
معمولا برای محل برگزاری عروسی دو گزینه در اختیار داریم:
· برگزاری مراسم در سالنها و تالارهای عروسی
· برگزاری در باغ تالارها
هر کدام از این دو گزینه هم دارای ویژگیهای مثبت و منفی هستند.
پس بهتر است قبل از گرفتن تصمیم نهایی، به کم و کیف آن خوب بیاندیشیم. محلی که قرار است بهترین شب زندگیتان در آن رقم بخورد اهمیت ویژهای دارد. پس لازم است ضمن بررسیهای تمام جوانب، تمام سؤالاتی که ذهنتان را درگیر کرده و برایتان اهمیت دارد، از مسؤل تالار عروسی بپرسید.
اتاق فکر تشیکل دهید
برای هماهنگی کارهایتان در روز عروسی، میتوانید از بین اطرافیانتان تیمی را انتخاب کنید که به شما برای هماهنگی کارهایتان کمک کنند؛ تا استرس و فشار عصبی به شما تحمیل نگردد.
برنامهریزی برای برگزاری مراسم عروسی
سعی کنید تمام کارها را در ماه پایانی انجام دهید تا از استرس و دغدغه شما در روز عروسی کاسته شود و هر هفته برنامهریزی خود را بهروز و یا مرور نمایید.
معمولاً برای برگزاری عروسی، عروس و داماد هر کدام خواسته و نظرات متفاوتی در نحوه برگزاری مراسم یا برخی از جزئیات عروسی دارند.
همیشه سعی کنید با هم مشورت کنید و تمامی دلایلتان را برای هم بازگو کنید. اینگونه، بیشتر حرف طرف مقابلتان را درک خواهید کرد. در آخر باید بتوانید در برابر تغیرات انعطافپذیر باشید.
لیست مهمانان عروسی
یک لیست از مهمانها را برای خود تهیه کنید بعلاوه یک لیست اضافه برای مهمانهای رزروی هم داشته باشید.
همیشه در نظر داشته باشید که این لیستها نوسان دارد، یعنی ممکن است به تعداد مهمانهای شما افزوده و یا بالعکس کاسته شود.
برای این کار بهتر است یک فهرست جایگزینی تهیه نمایید تا بتوانید مهمانهای رزروی را در صورت لزوم جایگزین کنید.
موقعیت مکانی و دسترسی محل برگزاری مراسم عروسی
محل برگزاری مراسم باید سر راست باشد تا دسترسی به آن برای همه مهمانها امکانپذیر باشد. انتخاب مکانهای پرت و دور افتاده، پُر ترافیک و شلوغ، با دسترسیهای سخت و صعبالعبور، باعث ایجاد تنش و کلافگی برای مهمانها خواهد شد؛ خصوصاً خانوادههایی که بچه خردسال و یا افراد سالمند دارند.
همچنین اگر در دو مکان مراسم دارید باید آنها را نزدیک به هم انتخاب کنید تا دچار کمبود وقت نشوید و همچنین در ترافیک نمانید. مثلاً اگر مراسم عقد را در خانه برگزار میکنید و میخواهید برای مراسم عروسی به سالن بروید باید به دنبال سالنی باشید که به منزلتان نزدیکتر باشد.
هرچند اکثراً مراسم عقد را در سالنهای مخصوصی که در تالارها وجود دارد برگزار میکنند.
وسعت سالن مراسم عروسی و تالار
وسعت سالن مراسم نیز یک امر قابلتوجه است که ارتباط مستقیمی با تعداد مهمانها دارد. اگر تعداد مهمانهای شما کم است، سالن بزرگ انتخاب خوبی برای شما نخواهد بود. چرا که مهمانها پراکنده میشوند و این موضوع، مراسم شما را خلوت و سرد جلوه میدهد.
در مقابل، اگر تعداد مهمانها زیاد است، سالن کوچک، بسیار مشکلساز خواهد بود. پس باید ابتدا لیست نهایی مهمانان مراسم خود را تهیه کنید.
نظافت سالن و تالار عروسی
در هنگام انتخاب تالار عروسی، به تمیزی روکشها و رومیزیها، کف سالن و در و دیوار آن توجه کنید. حتماً به مدیر تالار عروسی تأکید کنید که برای مهمانی شما، روکشها و رومیزیها میبایست تمیز باشند و حتیالامکان روز قبل شسته شده باشند و روی این موضوع پا فشاری کنید تا متوجه حساسیت شما بشوند.
سرویسهای بهداشتی و سایر امکانات تالار
نظارت بر سرویسهای بهداشتی را فراموش نکنید. حتماً بررسی کنید که سرویسهای بهداشتی به اندازه کافی وجود داشته باشند و در عین حال تمیز و بهداشتی هم باشند. علاوه بر این، محل سرویسها و مسافت آنها تا محل جشن هم خیلی مهم است.
ایدهپردازی برای تالار
سعی کنید آنچه را که در ذهن خود میپرورانید، با یک طراح دکور بازگو کنید. از مسئول تالار بخواهید که خدماتی را که شما میخواهید را به شما ارائه دهد.
چرا که این مراسم از جمله مراسمی است که دیگر قابل تکرار نیست. نورپردازی مکانی که قرار است عروس خانم در آنجا مستقر شود امریست مهم، پس هنگام بازدید از تالار عروسی به این نکته توجه کنید و حتماً این مکان را برای دو یا چند بار بررسی کنید.
مکانی که عروس قرار است آنجا اسکان پیدا کند باید نورپردازی خاص و چشمگیری داشته باشد. چرا که بیشتر میهمانان جذب محل نشستن عروس میشوند.
غذای تالار عروسی
نکته مهم دیگری که شما باید برای آن حتماً حساسیت داشته باشید، غذایی است که در تالار سرو میشود.
اگر سرو غذا با خود تالار باشد، حتماً باید به مواد اولیهای که از آن برای طبخ غذاها استفاده میشود، دقت داشته باشید. چرا که کیفیت غذا روی بهتر برگزار شدن مراسمتان تأثیر بسزایی دارد.
تالار عروسی را باید به نحوی انتخاب کنید که جای هیچ حرف و حدیثی را برای میهمانان باقی نگذارد.
نحوه پذیرایی خدمتکاران تالار هم میتواند برای شما امر مهمی تلقی شود.
به لباس خدمتکاران تالار حتماً نظارت کنید. زیرا تمیزی و رعایت ادب و در کل آدابدانی آنها برای میهمانان شما مهم است.
تست غذا و کیفیت پذیرایی
وقتی میخواهید منوی غذا را انتخاب کنید باید توجه داشته باشید که برای تعداد زیادی از اشخاص که سنین متفاوت و همچنین ذائقههای گوناگون دارند، غذا سفارش دهید.
سعی کنید بیشتر از غذاهای مرسوم استفاده کنید. متداول است که بعد از انتخاب تالار و قبل از عقد قرارداد، کیفیت غذا و پذیرایی توسط مشتری تست میشود. معمولاً مشتری یک شب به صورت سرزده به تالار یا باغ رفته و بعد از ملاقات با مدیر تالار تقاضای تست غذا و مشاهده نوع سرویس دهی را میکند.
امکان مشاهده نحوه سرویسدهی مهمانداران، برخورد آنها با مهمانان، نوع لباس آنها، کیفیت ظروف پذیرایی و... از نزدیک، به شما کمک خواهد کرد که تصمیم نهایی خود را راحتتر بگیرید.
پارکینگ باغ و تالار
پارکینگ اتومبیل یکی از مهمترین امکاناتی است که باید به آن توجه کنید. تالار پذیرایی یا باغی که جشن عروسی خود را در آن برگزار میکنید حتماً باید مجهز به پارکینگ برای اتومبیلها باشد.
قطعاً بیشتر مهمانان شما با اتومبیل شخصی خود به عروسی شما میآیند و علاقه ندارند مدت زیادی را در خیابانهای اطراف به دنبال جای پارک بگردند و در نهایت نگران امنیت اتومبیل خود باشند؛ خصوصاً اگر ساکن شهرهای بزرگ و شلوغی مثل تهران هستید حتماً به این ویژگی توجه کنید.
حساسیت در عقد قرارداد تالار عروسی
در همان اول کار و موقع بستن قرارداد با مدیر تالار عروسی، حتماً مسائلی را که مدنظرتان است و روی آن حساس هستید را مطرح کنید. از مدیر تالار تقاضا کنید که ظروفی را که قرار است غذاها در آنها سرو شود را به شما نشان بدهد.
این مسئله هم برای میهمانان مراسمتان، میتواند امری مهم باشد. اگر قرار است غذای مراسم شما سلف سرویس باشد؛ حتماً دقت داشته باشید مکانی را که قرار است میهمانان برای صرف غذا به آنجا مراجعه کنند، وسیع باشد؛ زیرا در موقع سرو غذا دچار مشکلاتی خواهند شد.
حتماً با مدیر تالار برای انواع پیش غذا، غذا، سالاد و دسر، صحبتتان را نهایی کنید، اینکار باعث میشود که هم شما خیالتان از همه لحاظ آسوده خاطر باشد و هم در روز مراسم عروسی دچار هیچگونه اشتباهی نشوند.
توجه به جزئیات مهم تالار
در هنگام مراجعه به تالارها برای انتخاب بهترین گزینه، علاوه بر موضوعات گفته شده، تزئینات تالار و ارتفاع سقف را نیز حتماً در نظر بگیرید.
مثلاً درنظر داشته باشید که اگر سقف تالار انتخاب شده، کوتاه باشد، در روز عروسی، امکان فیلمبرداری با کرین برای گروه فیلمبرداری شما وجود نخواهد داشت.
موقعیت نمازخانه، سرویس بهداشتی و اتاق تعویض لباس بانوان را حتماً درنظر بگیرید.
اگر تالار در طبقات بالای ساختمان قرار دارد، حتماً پلههای تالار را مدنظر بگیرید؛ چرا که بالأخره لیز بودن پلهها مشکلساز میشود.
اگر میخواهید باغ تالار انتخاب کنید، این را حتماً درنظر داشته باشید که چه تاریخی از سال را میخواهید برای عروسیتان انتخاب کنید.
آیا تاریخ عروسی شما در تابستان است یا در فصلی سرد؟ اگر در فصل سرد میخواهید مراسم عروسی بگیرید، پس باغ تالار گزینهای مناسب برای شما نمیباشد.
اگر برای پیدا کردن تالار عروسی یا باغ عروسی فرصت کمی دارید؛ نباید استرس و نگرانی به خود راه دهید. چرا که امروزه چیزی که در سطح شهرها به وفور یافت میشود تالار عروسی است. فقط کافیست برای انتخاب بهترین تالار دقت بخرج بدهید. بهروز بودن طراحی و چیدمان سالن پذیرایی یکی از مهمترین مواردی است که شما باید به آن هم توجه داشته باشید.
زیبایی تالار عروسی
زیبایی و تمیزی آن در مراسمتان قابل مشاهده است، مخصوصاً در فیلم عروسیتان، که این هم مهم تلقی میشود. تالارهایی هستند که حتی تِم عروسی شما را هم برایتان اجرا میکنند و زیبایی بسزایی را به جشن شما میبخشند.
زیبایی دکور مراسم، به بهتر جلوه داده شدن نمای داخلی تالار و حتی در چشمان مهمانان شما نقش زیادی را میتواند ایفا کند. تالارهایی وجود دارند که گلآرایی را جزئی از خدمات خود میدانند.
زیبایی گلآرایی در دید میهمانان شما جذابیت بیشتری را دارد. مسیری را که عروس میخواهد وارد تالار میهمانی شود، اگر دارای گل آرایی و نورافشانی باشد جلوه بیشتری خواهد داشت. از دید عموم، این نوع خدمات، به زیباتر شدن و خاصتر شدن هرچه بیشتر مراسم عروسی شما کمک خواهد کرد.
تهیه شیرینی تالار
از آنجایی که شما بهتر سلیقه و ذائقه مهمانانتان را میدانید، بهتر است که تهیه شیرینی و میوه را خودتان برعهده بگیرید و این کار را به مسئول تالار واگذار نکنید.
در خدمات تالار زیاده روی نکنید
مؤسسات برگزار کننده مجالس، خدمات متفرقه زیادی ارائه میدهند؛ از بادکنکآرایی گرفته تا اجاره کردن هلیکوپتر و کالسکه طلایی و لیموزین. شما اندازه جیب و موجودی حساب بانکیتان را میدانید نه آنها. پس با حساب و کتاب جلو بروید و اجازه ندهید چشموهمچشمی یا تبلیغهای وسوسهکننده مسئولان تالار، شما را وادار به هزینههای گزاف کند.
پذیرایی از عکاس و فیلمبردار تالار
شاید حالا برایتان عجیب باشد، ولی در روز عروسی آنقدر با عکاس، فیلمبردار و گروهشان کار دارید و دلتان میخواهد که همهجا و در هرلحظه دم دستتان باشند که به طور کلی فراموش میکنید آنها برخلاف ربات، به غذا، آب و استراحت احتیاج دارند.
بهتر است از قبل این وظیفه را به یکی از نزدیکانتان محوّل کنید و سفارش کنید که یادشان نرود برای آنها هم شام کنار بگذارند. شک نکنید که نتیجه این کار را در کیفیت آلبوم عروسی که بعداً دستتان میرسد، خواهید دید.
هدیه برای ساقدوشها و یادگاری برای مهمانان عروسی
شاید هدیه دادن به مهمانان آنقدرها هم مهم به نظر نرسد، ولی یکی از جزئیات خوشایندی است که در یاد دوستان، آشنایان و اقوامتان میماند. در ضمن، ساقدوشهایتان هم واقعاً مستحق تشکر شما و همسرتان هستند و فراموش کردنشان یک کملطفی جدّی به حساب میآید. دوست دارید این بخش هدیه دادن را هیجانانگیزتر کنید؟ کار را بر عهده پست بگذارید.
شادی و هیجان ساقدوشتان در لحظهای که هدیهاش را دریافت میکند، به طور قطع به هزینهاش میارزد.
نکتههای طلایی تالار
· بسته به اینکه در فصل تابستان ازدواج میکنید یا زمستان، به سیستم گرمایش و سرمایش مکان عروسیتان باید توجه کنید.
· با توجه به ظرفیت تالار، مهمانان خود دعوت کنید.
· سقف سالن یا تالار پذیرایی باید بلند باشد. سالنهای با سقف کوتاه ،دلگیر هستند و مهمانان احساس خفگی خواهند کرد.
· روز قبل از مراسم، به تالار یا باغ عروسی خود سر بزنید تا اطمینان حاصل کنید که همهچیز مرتب است.
· ساعت تحویل و دریافت سالن را بپرسید.
· درباره گروه موسیقی و در کل برنامههای تالار درباره پخش موسیقی، به طور دقیق پرسوجو کنید.
· در همان اول کار و موقع بستن قرارداد با مدیر تالار عروسی، حتماً مسائلی را که مدنظرتان است و روی آن حساس هستید را مطرح کنید.
· حتماً با مدیر تالار برای انواع پیش غذا، غذا، سالاد و دسر، صحبتتان را نهایی کنید، اینکار باعث میشود که هم شما خیالتان از همه لحاظ آسوده خاطر باشد و هم در روز مراسم عروسی، دچار هیچگونه اشتباهی نشوند.
سؤالهای مهمی که باید از مدیر تالار پرسید:
1- این محل در چه تاریخهایی قابل رزرو و برگزاری مراسم است؟
2- گنجایش فضای خارجی و داخلی این مکان چقدر است؟
3- هزینه اجاره و هرگونه خدمات اصلی و اضافه این محل چهمیزان است؟
4- نحوه پرداخت این هزینه به چهصورتی است؟ چند درصد هزینه را باید بعد از برپایی جشن پرداخت کنیم؟
5- آیا در اعیاد و آخرهفته، هزینهها افزایش مییابد؟
6- در صورت فسخ قرارداد، چه درصدی خسارت پرداخت خواهیم کرد؟
7- آیا میتوان از تزئینات دلخواه برای تالار استفاده کرد؟
8- یا پارکبان، خدمتگزار و محافظ کافی وجود دارد؟
9- آیا برگزارکننده یا آشپز و میهمانداران مخصوص ما میتوانند از آشپزخانه، اجاق و یخچالهای شما استفاده کنند؟
10- آیا میتوانیم گروه موسیقی خودمان را به تالار یا باغ دعوت کنیم؟
11- پکیجهای خدمات شما چیست؟ هزینه هر کدام چقدر است و اگر بخواهیم آیتمی از آنها کم یا زیاد کنیم هزنیهها چه تغییری میکنند؟
12- آیا امکان تعویض روکشهای صندلی، رومیزیها و تزئینهای سالن وجود دارد؟ درصورتی که این تزئینات را خودمان تقبل کنیم، در هزینهمان چه تغییری ایجاد میشود؟
13- وضعیت سالن از نظر سرویس بهداشتی و امکانات بهداشتی چگونه است؟
14- جهت پذیرایی، به ازای هر 100 مهمان چند خدمه وجود دارد؟
15- آیا مازاد غذاها را به میزبان تحویل داده میشود؟
16- مسئولیت تمیز کردن سالن بر عهده مسئولین باغ یا تالار است یا برگزارکننده؟
17- در صورت مفقود شدن اشیاء و یا دزدیده شدن، تالار یا باغ مسئولتی را متقبل میشود؟
18- آیا برای بچهها، پرستار یا محافظ و با فضای بازی کودک وجود دارد؟
19- آیا قبل از برگزاری مراسم، میتوان از کیفیت غذاها مطلع شد؟
دو نکته مهم در مورد باغ تالار عروسی
در صورتی که میخواهید مراسمتان را در باغ برگزار کنید؛ قبل از کرایه آن، به فکر تأمین برق مورد نیاز مراسمتان باشید.
به عبارت دیگر، مطمئن شوید که برق آن منطقه و یا کنتور باغتان، طوری باشد که بتوانید هم چراغانی کنید، هم گروه موسیقی داشته باشید و هم برای کارهای دیگری مثل تصویربرداری و آشپزی و... مشکلی پیش نیاید. ضمناً اگر در آن منطقه احتمال قطع شدن برق وجود دارد حتماً به فکر اجاره موتور برق باشید.
بد نیست به فکر سرگرم کردن میهمانانتان نیز باشید. به همان نسبتی که بودجهتان اجازه میدهد، میتوانید آنها را سرگرم کنید. میتوانید از یک گروه موسیقی دعوت کنید یا با یک آتشبازی زیبا و بیخطر، میهمانان را شاد کنید.
نکته نهایی
حال که تمامی جوانب انتخاب تالار عروسی بازگو شد، میتوانید با استفاده از این مطالب در انتخاب تالار عروسی دقت ویژه ای را به خرج بدهید.
با مطالعه این مطالب، این امکان برای شما فراهم خواهد شد که با خیالی آسودهتر و ذهنی بازتر دست به انتخاب بزنید و از تمامی نکتههای گفتهشده برای بهتر برگزار شدن مراسم عروسیتان استفاده کنید. حتی میتوانید دفترچه یادداشتی را برای هماهنگی کارها تهیه کنید و به محض انجام شدن هر کار، تیک انجامش را بگذارید.
منبع: https://aroos.co